Cottover HQ-Bedrijfskleding

Wat is Cottover?

Cottover staat erom bekend dat het gebruik maakt van biologisch katoen en gerecyclede PET. Ook hechten ze veel waarde aan integratie. Hieronder vallen de sociale en ecologische aspecten, de inzet van voor milieu, mensen en de gemeenschap. Voor al uw Cottover kleding kunt u terecht bij HQ-Bedrijfskleding in Hilversum.

De 4 labels van Cottover

Het kledingmerk Cottover heeft vier verschillende labels en dat is best bijzonder om te hebben als merk. Het eerste label is fairtrade. Dit is een internationale norm die het katoen in het kledingstuk certificeert en de armoede bestrijdt voor katoenboeren door eerlijke handel te waarborgen. De katoenboer krijgt gegarandeerd een minimumprijs om de kosten voor een duurzame productie te dekken. Dit is de reden dat Cottover fairtrade gecertifieerde katoen gebruikt.

Het tweede label is GOTS. Dit is een internationale norm voor kleding en textiel. De producten bevatten altijd biologisch katoen en gerecycled polyester. Ook stellen ze hoge eisen aan stof, kwaliteit, milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarnaast garanderen ze ook volledige traceerbaarheid in de productieketen.

Het derde label is The Nordic Ecolabel. Dit label stelt hoge eisen gedurende de hele levenscyclus en wordt beheerd in opdracht van de Zweedse overheid. Er moet rekening worden gehouden met de milieu-impact van de grondstof tot het product gereed is. Ook worden er eisen gesteld aan de arbeidsomstandigheden volgens de conventionele kerm van ILO.

Het laatste label dat dit merk heeft is Oeko-Tex. Dit is een symbool dat aangeeft dat het kant-en-klare product geen schadelijke chemicaliƫn bevat. Het garandeert dat het product voldoet aan REACH, maar ook dat het voldoet aan de normen die vallen onder de chemische regelgeving van de Europese Unie.

Bedrukken en borduren

Promotionele kleding is natuurlijk niks zonder tekst, opdruk of logo. Promotionele kleding werkt nog beter als jouw merk of boodschap overkomt op het publiek. Daarom is het bij ons mogelijk om de kleding van Cottover in Hilversum te laten bedrukken en borduren. In onze eigen druk en borduurstudio kunnen we de kleding helemaal aanpassen naar jouw wensen. Op deze manier verzekeren we de kwaliteit en dragen jij en je personeel iets waar jullie trots op kunnen zijn.


BordurenBedrukkenGeen