Kleding bedrukken

Uw medewerkers zijn het visitekaartje van uw bedrijf. Representatieve bedrijfskleding voorzien van uw bedrijfslogo geeft uw medewerkers een professionele uitstraling, zorgt voor uniformiteit en vergroot uw naamsbekendheid.

Een logo aanbrengen door middel van bedrukking is de meest voordelige manier om bedrijfskleding te voorzien van een logo maar is vele malen minder duurzaam dan een logoborduring. Sommige materialen zijn echter niet geschikt om te borduren maar lenen zich bij uitstek voor bedrukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dunne stretch stoffen zoals sportkleding.

HQ Bedrijfskleding bedrukt kleding en andere artikelen in eigen huis waardoor de kwaliteit en levertijd te allen tijde gewaarborgd zijn.

Druktechnieken

Voor het bedrukken van kleding bestaan verschillende technieken. Welke techniek het meest geschikt is, is afhankelijk van de oplage, complexiteit en aantal kleuren in het logo.

Plot transfer

Een plotbedrukking is met name geschikt voor kleine aantallen en eenvoudige logo’s (1-2 kleuren). Door middel van een plotter wordt de tekst of het logo uit drukfolie gesneden en vervolgens onder de drukpers op de kleding gedrukt. Plottransfers kennen geen instelkosten en een korte levertijd.

Transferdruk

Vanaf 15 stuks is transferdruk de meest toegepaste druktechniek. Op basis van een eps bestand met uw logo worden de transfers gemaakt. De verschillende kleuren in uw logo worden in een keer onder druk op de kleding geperst. Deze techniek is bij uitstek geschikt voor het bedrukken van soepele kledingstukken zoals sportkleding en kennen een minimale afname van 15 stuks. Eventuele resterende transfers worden bij ons op voorraad gehouden voor eventuele vervolgbestellingen. De levertijd, na goedkeuring van de opmaak, is circa 10 werkdagen.

Zeefdruk

Deze techniek is geschikt voor grote oplages en leent zich voor de meest gangbare soorten (promotioneel) textiel. Per kleur van het logo wordt deze kleur door een zeef in de vorm van het logo op de kleding gedrukt. Er worden per kleur instelkosten gerekend waardoor deze techniek interessant is voor oplages vanaf 100 stuks. De levertijd, na goedkeuring van de opmaak, is circa 10 werkdagen.

Werkwijze

STAP 1. KENNISMAKING EN INVENTARISATIE

STAP 2. SAMENSTELLING VAN DE KLEDING EN LOGO’S / NAMEN / TEKSTEN

STAP 3. OFFERTE

STAP 4. KLEDING BEDRUKKEN OF BORDUREN

Fiscaliteit

WAT IS WERKKLEDING?

Kleding is werkkleding als deze voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

  • De kleding is (bijna) alleen geschikt om tijdens het werk te dragen, zoals een laboratoriumjas en een stofjas.
  • Op de kleding zitten 1 of meer duidelijk zichtbare beeldkenmerken die horen bij de werkgever (bijvoorbeeld een bedrijfslogo). Deze hebben samen een oppervlakte van ten minste 70 cm² per kledingstuk. De oppervlakte berekent u met een denkbeeldige rechthoek om de uiterste punten van het logo.
  • De kleding blijft aantoonbaar achter op de werkplek.
  • De kleding is een uniform of een overall.

U vergoedt, verstrekt of stelt de kleding ter beschikking omdat de Arbeidsomstandighedenwet dit voorschrijft, zoals een paar veiligheidsschoenen. U moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. U hebt een arboplan.
  2. De kleding is nodig volgens dat arboplan.
  3. De kleding wordt vooral tijdens werktijd gedragen.
  4. De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Meer info op de site van de Belastingdienst

Kosten en levertijd

Elke opdracht is maatwerk. Uit jullie wensen en onze voorstellen komt een kostenplaatje. Voordat we aan de slag gaan, ontvang je van ons een (digitale) offerte. Wanneer we het eens zijn over de artikelen, aantallen, levertijden en prijs, gaan we de kleding bedrukken.